Comunicat Curs IT

cropped-banner_sus.jpg

 

Fundația Scheherazade organizează cursuri de IT pentru refugiați 

București, 15.02.2015: Fundaţia Scheherazade organizează Cursuri de IT gratuite pentru beneficiarii proiectului ”Punți către speranță – acces la servicii sociale de calitate pentru solicitanţi de azil şi persoane cu o formă de protecţie în România”. Cursul se adresează persoanelor refugiate, este gratuit și este pentru începători. Orele vor avea loc la Centrul Cultural European Romano-Panarab, strada Nicolae Iorga, nr 34-36, în zilele de 15, 16 și 18 februarie de la ora 16:30.

Beneficiarii proiectului vor dobândi, în urma cursului, abilități de bază în domeniul IT, vor învăța cum să își caute un loc de muncă pe internet, care sunt site-urile care oferă locuri de muncă și cum să redacteze un CV.

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Obiectivul general al proiectului ”Punți către speranță” constă în îmbunătățirea accesului la servicii sociale de bază și de calitate pentru 150 de migranți (solicitanți de azil și beneficiari ai unei forme de protecție în România). Accesul la serviciile sociale al acestui grup e îngreunat de deficiențele privind monitorizarea cazurilor, centralizarea datelor, utilizarea de instrumente adecvate, rigiditatea legislative și barierele de comunicare. Colaborarea cu IGI și DGASMB garantează o abordare de succes și corespunzătoare standardelor de calitate.

Despre Fundaţia Scheherazade  

Fundația Scheherazade a fost înființată în anul 2007 și este o organizație neguvernamentală, apolitică, nonprofit, care în momentul de față joacă un rol active pe scena vieții publice din România, sprijinind și pledând pentru drepturile copiilor și tinerilor dezavantajați.

Misiunea Fundaţiei Scheherazade este de a ajuta copiii din toate mediile, indiferent de rasă, religie sau sex, prin construirea de parteneriate stabile şi durabile cu Guvernul, sectorul privat şi societatea civilă.

Fundația Scheherazade, care se dedică îmbunătățirii serviciilor medicale, promovării dreptului la viață și susținerii protecției copilului, crede cu tărie că succesul vine dintr-o comunicare constructivă a ideilor,

aspirațiilor, convingerilor și problemelor. Cele mai importante proiecte ale fundației sunt: Renovarea Spitalului de Copii ”Marie Curie”; Renovarea Ambulatoriului pentru Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța; Campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului ”Sfânta Maria” din Iași; Proiectul ”Un drum în viață: Bucșani – între București și Europa! Servicii sociale pentru copii și tineri din mediul rural din județul Giurgiu”.

Pentru mai multe detalii vă invităm să ne contactaţi:

Andreea Prisăcariu – Specialist Comunicare

Fundaţia Scheherazade

andreea.prisacariu@fundatiascheherazade.ro

Str. Roma 38, Sector 1, Bucureşti

Tel: +40 720 014 898, Fax: +40 21 2312895

www.fundatiascheherazade.ro

 

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org şi www.fondong.fdsc.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014