Comunicat presa Dezbatere si workshop

cropped-banner_sus.jpg

 

Instituțiile publice și ONG-urile dezbat problemele cu care se confruntă refugiații și imigranții

București, 28.10.2015: Fundația Scheherazade organizează în cadrul proiectului ”Punți către speranță – acces la servicii de calitate pentru solicitanți de azil și persoane cu o formă de protecție în România, masa rotundă cu tema: Soluții pentru creșterea accesului la servicii sociale și workshop-ul: Cum să lucrezi cu propriile stereotipuri. Evenimentul va avea loc astăzi, 28.10.2015, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, strada Vasile Lascăr 31, de la ora 11:30. 

S-a constatat că accesul refugiaților și imigranților la servicii sociale e îngreunat de deficiențe privind monitorizarea cazurilor, centralizarea datelor, utilizarea de instrumente adecvate, rigiditatea legislativă, barierele de comunicare. În special accesul la servicii de asistență socială, destinate integrării profesionale și educaționale este deficitar. Astfel, considerăm că este necesară o dezbatere serioasă cu instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale legată de gestionarea acestor probleme.

Workshopul: Cum să lucrezi cu propriile stereotipuri – este un atelier legat de diferitele tipuri de discriminare și își propune să ne ajute să identificăm propriile stereotipuri și cum să învățăm să lucrăm cu ele.

Proiectul ”Punți către speranță” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Durata proiectului este de un an de zile: 01.05.2015 – 30.04.2016. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea accesului la servicii sociale de bază și de calitate pentru 150 de imigranți și refugiați.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org şi www.fondong.fdsc.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014