Informare numar refugiați și activitati

cropped-banner_sus.jpg

 

Activițăți implementate în cadrul proiectului ”Punți către speranță”

Fundația Scheherazade derulează proiectul ”Punți către speranță – acces la servicii sociale de calitate pentru solicitanți de azil și persoane ce au primit o formă de protecție în România”. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea accesului la servicii sociale de bază și de calitate pentru 150 de migranți.

În cadrul proiectului a fost atins indicatorul A 2.1 referitor la accesul la locuințe închiriate timp de șase luni pentru șapte familii de refugiați care beneficiază de plata chiriei. Tot în cadrul proiectului, educatorii au desfășurat o serie de activități cu copiii refugiați, dar și cu cei mari. Cei mici au participat la cursuri de educație nonformală, la ateliere de anti-discriminare, educație rutieră, ecologică, estetică, la cursuri de limba română și s-a pus un mare accent pe dezvoltarea personală și dezvoltarea creativității copiilor.

Proiectul ”Punți către speranță – acces la servicii de calitate pentru solicitanți de azil și persoane cu o formă de protecție în România”, își propune dezvoltarea unui program integrat de servicii sociale pentru imigranți. Accesul la servicii sociale al acestui grup e îngreunat de deficiențe privind monitorizarea cazurilor, centralizarea datelor, utilizarea de instrumente adecvate, rigiditatea legislative, barierele de comunicare. În special accesul la servicii de asistență socială, destinate integrării profesionale și educaționale este deficitar.

Despre Fundaţia Scheherazade  

Fundația Scheherazade a fost înființată în anul 2007 și este o organizație neguvernamentală, apolitică, nonprofit, care în momentul de față joacă un rol active pe scena vieții publice din România, sprijinind și pledând pentru drepturile copiilor și tinerilor dezavantajați.

Misiunea Fundaţiei Scheherazade este de a ajuta copiii din toate mediile, indiferent de rasă, religie sau sex, prin construirea de parteneriate stabile şi durabile cu Guvernul, sectorul privat şi societatea civilă.

Fundația Scheherazade, care se dedică îmbunătățirii serviciilor medicale, promovării dreptului la viață și susținerii protecției copilului, crede cu tărie că succesul vine dintr-o comunicare constructivă a ideilor, aspirațiilor, convingerilor și problemelor. Cele mai importante proiecte ale fundației sunt: Renovarea Spitalului de Copii ”Marie Curie”; Renovarea Ambulatoriului pentru Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța; Campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului ”Sfânta Maria” din Iași; Proiectul ”Un drum în viață: Bucșani – între București și Europa! Servicii sociale pentru copii și tineri din mediul rural din județul Giurgiu”.

 

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org şi www.fondong.fdsc.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014