Dezbatere și workshop: Respectarea drepturilor omului în contextul crizei migranților
București, 17.03.2016: Fundația Scheherazade organizează în cadrul proiectului ”Punți către speranță – acces la servicii de calitate pentru solicitanți de azil și persoane cu o formă de protecție în România”, workshop-ul: Respectarea drepturilor omului în contextul actualei crize a migranților și masa rotundă: Cât din teorie transpunem în practică atunci când vorbim de respectarea drepturilor omului în România. Evenimentul va avea loc joi, 17.03.2016, la sediul Asociației Conect, Str. Prof. Ion Maiorescu nr. 2B, sector 2, București, de la ora 10:30.
Actuala criză a migranților a dus la înrăutățirea situației drepturilor omului în Europa și în alte regiuni – potrivit unui raport al organizaţiei Human Rights Watch. Accesul migranților la drepturile civile este de multe ori îngrădit, iar aceștia se confruntă adesea cu atitudini negative. Ei fug de persecuţie, însă și în țările unde ajung se confruntă adesea cu un nou tip de discriminare, bazat pe prejudecăţi rasiste sau xenofobe. Astfel, credem că se impune o dezbatere între instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale referitoare la discriminarea migranților în România și respectarea drepturilor omului. Potrivit cotelor stabilite de liderii Uniunii Europene, România ar urma să primescă în următorii doi ani peste 6350 de refugiați.
Workshop-ul: Respectarea drepturilor omului în contextul actualei crize a migranților – este un atelier în care se va vorbi despre toleranță, antidiscriminare și multiculturalitate. Dezbaterea din cadrul mesei rotunde va fi moderată de președinta Asociației Conect, Rodica Novac.
Proiectul ”Punți către speranță” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Durata proiectului este de un an de zile: 01.05.2015 – 30.04.2016. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea accesului la servicii sociale de bază și de calitate pentru 150 de migranți și refugiați.
Despre Fundaţia Scheherazade
Fundația Scheherazade a fost înființată în anul 2007 și este o organizație neguvernamentală, apolitică, nonprofit, care în momentul de față joacă un rol active pe scena vieții publice din România, sprijinind și pledând pentru drepturile copiilor și tinerilor dezavantajați.
Misiunea Fundaţiei Scheherazade este de a ajuta copiii din toate mediile, indiferent de rasă, religie sau sex, prin construirea de parteneriate stabile şi durabile cu Guvernul, sectorul privat şi societatea civilă.
Cele mai importante proiecte ale fundației sunt: Renovarea Spitalului de Copii ”Marie Curie”; Renovarea Ambulatoriului pentru Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța; Campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului ”Sfânta Maria” din Iași; Proiectul ”Un drum în viață: Bucșani – între București și Europa! Servicii sociale pentru copii și tineri din mediul rural din județul Giurgiu”; Proiectul ”Punți către speranță – acces la servicii de calitate pentru solicitanți de azil și persoane cu o formă de protecție în România”.
Pentru mai multe detalii vă invităm să ne contactaţi:
Andreea Prisăcariu – Specialist Comunicare
Fundaţia Scheherazade
andreea.prisacariu@fundatiascheherazade.ro
Str. Roma 38, Sector 1, Bucureşti
Tel: +40 720 014 898, Fax: +40 21 2312895
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org şi www.fondong.fdsc.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014